Fra Sandbjerg Hede til Dehradun

Da rådhusklokkerne slog 12 den 30.oktober 1974 satte den dengang 21-årige Brian Haure sig bag rattet i sin lille hvide Folkevogn på Rådhuspladsen i København. 10 dage, 8 timer og 24 minutter senere holdt den nu ikke længere hvide Folkevogn på Centralpladsen i Dehradun, regionalhovedstaden i den nordindiske delstat Uttar Pradesh. For den unge agronom-studerende betød turen på 10.682 km - solokørsel – noget langt vigtigere end en plads i Guinness World Records og afslutningen på en hasarderet rejse, der var tæt på at koste ham livet i det berømte og berygtede Khyber Pas ved grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

Af Brian Haure

Brian Haure tog til Nordindien for at starte en mælkeproduktion efter dansk mønster for en hovedrig fyrstefamilie. Men det stod ikke i ansættelseskontrakten, at han var nødt til at acceptere Indiens brutale kastesystem for at få mønsterfarmen til at fungere. Under sit første møde med Nordindien oplevede Brian Haure også, hvordan det er at blive fængslet for at redde livet, hvordan man undgår et tvangsægteskab, og hvordan man slipper ud af Indien når grænsen er lukket.
 
 
 
Siden har Brian Haure besøgt Indien, Pakistan og Afghanistan som journalist. Hans viden og indsigt om dette konfliktfyldte område af verden er i fokus onsdag den 18. marts kl. 19.30 i Sognegården, hvor Brian på ægte journalistisk vis blandt andet vil præsentere os for overskrifter som ”krigen der var tabt, før den begyndte” og ”taleban kan vi udrydde, men afghanernes sjæl vinder vi aldrig”.
 
Undervejs i foredraget vil Brian Haure vise egne billeder fra hans første tur til Nordindien i 1974 og mere aktuelle billeder fra et område præget af religiøse- og militære konflikter, store sociale forskelle og en fascinerende natur.
Brian J. Haure | DK - 8270 Højbjerg  | Tlf.: 2884 5094 | brianhaure@hotmail.com